POHODNIKI NARISALI SRCE NA SOBOŠKO JEZERO

V sredo, 5. oktobra 2022, smo sodelavci Programa ozaveščanja in opolnomočenja o srčnem popuščanju 2020-2022 skupaj z več kot 35 pohodniki simbolično narisali srce na Soboško jezero. S tem dogodkom smo se pridružili aktivnostim ob Svetovnem dnevu srca, ki ga vsako leto obeležujemo 29. septembra. Svetovni dan srca poteka pod okriljem Svetovne zveze za srce (ang. World Heart Federation), ki kot krovna organizacija združuje prizadevanja bolnikov, medicinske in raziskovalne stroke na področju bolezni srca in ožilja. Letos je Svetovni dan srca potekal pod geslom: »S srcem za vsako srce«.

Uvodoma je pohodnike pozdravil in nagovoril Peter Beznec, direktor Centra za zdravje in razvoj Murska Sobota, ki je poudaril pomen sodelovanja in povezovanja različnih institucij za dvig kakovosti življenja v pomurski regiji. Nekaj podatkov o stanju glede bolezni srca in ožilja ter vsebinske poudarke letošnjega dneva srca je predstavila doc. dr. Jerneja Farkaš Lainščak, vodja raziskovalne dejavnosti v Splošni bolnišnici Murska Sobota. Zbrane pohodnike je v imenu Mestne občine Murska Sobota pozdravila podžupanja Bernardka Ružič, ki je izpostavila pomen zdravega življenjskega sloga.

Nato so se pohodniki podali na približno 5 km dolgo pot okrog Soboškega jezera. Nekateri pohodniki so se pohodu pridružili tudi z nordijskimi palicami. Pohoda so se udeležili člani različnih društev upokojencev Pomurja, sodelavci Centra za zdravje in razvoj Murska Sobota in zdravstveni delavci Splošne bolnišnice Murska Sobota, ki v Programu sodeluje kot strokovni partner. Pohodu so se pridružili tudi upokojenci, ki so se udeleževali pohodov v okviru projekta European Walking Tour.

Veseli smo, da se je letos obeležitvi Svetovnega dneva srca pridružil tudi paviljon Expano, ki je ob tej priložnosti zasijal v rdeči barvi – barvi srca. 

Nekaj fotografskih utrinkov si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

Nazaj